Visszatérő témánk nyáron az utazásra való felkészülés, az útipatika összeállítása. Mire kell gondolni az utazás előtt? A láz- és fájdalomcsillapításra, a bármikor előforduló hasmenésre, egy szerencsétlen esés után a bőr- és sebfertőtlenítésre, a rovarcsípésre, és persze a napégésre, viszketésre, hogy csak a legfontosabbakat említsük.
Patikánk az alábbi készítményeket ajánlja. Szívesen adunk személyesen is tanácsot, forduljon hozzánk bizalommal.

A gyógyszerkészítmények nevére kattintva olvasható a hivatalos OGYÉI betegtájékoztató
 
Panadol Rapid 500 mg filmtabletta           Curiosa sebkezelő gél
Panadol Rapid 500 mg filmtabletta 24x125441 2016 tn           Curiosa sebkezelo gel 30g812141 2022 tn
 Smecta 3 g por szuszpenzióhoz            Fenistil gél
Smecta 3 g por szuszpenziohoz 10 tasak238060 2018 tn           Fenistil 1 mgg gel 1x50g115823 2020 tn
Panthenol külsőlges spray           SupraDerm 10 mg/g gél
Panthenol kulsoleges spray 130g183036 2016 tn           Supraderm 10 mg g gel 20g681556 2016 tn

Pantyene Bujaki RozsaA jól megérdemelt nyaralás megtervezésekor nem csak azon érdemes elgondolkodnunk, hogy a fürdőruha mellé csomagoljunk-e melegebb ruhadarabokat, ha esetleg hidegre fordulna az idő, hanem azt is meg kell fontolnunk, hogy saját, útitársunk vagy családunk egészségét hogyan óvjuk meg, hogyan előzzük meg, illetve kezeljük az esetlegesen felmerülő egészségügyi problémákat. Az interjúval arra keressük a választ, mit kell tartalmaznia egy gondosan összeállított útpatikának. A válaszadó, Pántyéné dr. Bujáki Rózsa szakgyógyszerész, ő lesz ebben a témában segítségünkre.

LazA láz nem betegség. A testhőmérséklet emelkedése olyan reakció, mellyel a szervezet legtöbbször valamely fertőzésre reagál. Amikor a fertőzés elmúlik, a láz alábbhagy. A hőemelkedésnek - ha nem okoz kényelmetlenséget -, nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. A magas lázat azonban csillapítani kell, ugyanis lázgörcsöket okozhat, különösen gyermekeknél. Ritkább esetben a láz valamilyen rákbetegség vagy a test hőmérsékletszabályozó rendszerének a károsodása (pl. napszúrás) miatt lép fel.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Egészségkalauz.hu

SzunyogcsipesNyaranta gyakran kell hadakoznunk a szúnyogokkal. Bár a csapkodás és a hessegetés olykor kellő eredményt hoz, mégis ajánlatosabb szúnyogriasztó szerekkel védekeznünk ellenük. Ha ugyanis nincs megfelelő "fegyverünk", apró, piros, viszkető csípésekkel, olykor pedig duzzadt, gyulladt, váladékozó sebekkel kerülünk ki a harcból.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: InforMed

stk148324rkeNyáron rendkívül gyakori panasz, és bár igen fájdalmas is lehet, jó esetben néhány napon belül elmúlik. Az ismételt napégésnek, a sugárzásnak való hosszú távú kitettség azonban súlyos problémákat okozhat.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: EgészségKalauz