noi szaj 2Ultravékony, hidrocolloid-075-öt tartalmazó csaknem láthatatlan tapasz, amely alkalmas a herpesz kezelésére annak KIALAKULÁSÁTÓL AZ ELTŰNÉSÉIG. Az applikátor használatával csökken a felülfertőzés kockázata, mivel a beteg nem ér a herpeszhez. A felhelyezett tapasz lefedi a herpeszt, és a betegség valamennyi szakaszában enyhítheti a tüneteket és elősegíti a gyógyulást.

 

  • Enyhíti a kellemetlen égő, viszkető érzést
  • Elősegíti a gyorsabb gyógyulást*
  • Diszkrét
  • Segít megelőzni a továbbfertőzést és a felülfertőzést.
A Compeed® herpesztapasz a herpeszbetegség lefolyásának valamennyi szakaszában enyhíti a tüneteket. Hogyan működik a tapasz a herpeszkiütés különböző szakaszaiban?
 
1. szakasz – Bizsergés, viszketés
Az első szakaszt az ajkak vagy az orr körül jelentkező égő, viszkető érzés jellemzi.
 
Azonnal enyhíti a tüneteket
A Compeed® herpesztapasz az érintett bőrfelület lefedésével azonnal enyhíti a kellemetlen égő, viszkető érzést, mert megvédi az idegvégződéseket a külső ingerektől, mint pl. a levegővel való érintkezés vagy a száj mozgása. A klinikai vizsgálatban* résztvevők 92%-a szerint a tapasz enyhítette a viszkető érzést, 90%-a pedig úgy találta, hogy a tapasz enyhítette az égő érzést.
 
2. szakasz – Hólyagosodás
1–2 napon belül megjelennek a már szabad szemmel is látható, csoportokba rendezett, kis hólyagok.
 
Diszkrét tapasz a magabiztosságért
A Compeed® herpesztapasz diszkréten takarja el a hólyagokat. A diszkrét megoldás növeli a használók önbizalmát. A tapasz olyan vékony és diszkrét, hogy még rúzs vagy smink is felvihető rá. A klinikai vizsgálatban* résztvevők 88%-a szerint a Compeed® herpesztapasz használata más kezelési módokhoz képest kevésbé észrevehetőbbé tette a herpeszt.
 
3. szakasz – Felszakadó hólyagok
Ebben a stádiumban szakadnak fel a hólyagok, és vöröses sebek maradnak azok helyén. Ez a legtöbb fájdalommal járó és a leginkább fertőző szakasz.
 
Higiénikusan fedi le a sebet
A Compeed® herpesztapasz ebben a fájdalmas szakaszban is enyhíti a kellemetlen érzést, és a seb higiénikus lefedésével segít megakadályozni a vírus továbbterjedését. A betegnek nem kell megérintenie a herpeszt, így csökken a felülfertőzés veszélye. A tapasz gátolja azt, hogy víz, baktérium és szennyeződés kerüljön a kiütésbe. A klinikai vizsgálatban* résztvevők 82%-a egyetértett azzal, hogy a tapasz segítségével sikerült megállniuk azt, hogy a herpeszt tapogassák.
 
4. szakasz – Pörkösödés
Ebben a szakaszban alakul ki a barna heges, száraz pörk. Ha ez felreped, akkor a beteg égő, viszkető érzést és vérzést tapasztalhat.
 
A nedves közeg elősegíti a pörk nélküli sebgyógyulást
A Compeed® herpesztapasz magába szívja a herpeszkor keletkező folyadék egy részét, a maradék nedvesség pedig a tapaszon keresztül elpárolog. A seb gyógyulása optimális, nedves közegben jön létre, amelynek köszönhetően pörkösödés nélkül gyógyul a seb, mert a tapasz nem engedi, hogy a herpeszkiütés kiszáradjon. A klinikai vizsgálatban* a résztvevők 81%-ánál nem jelentkezett pörkösödés a vizsgálat időtartama alatt.
 
5. szakasz – Gyógyulás
Ha pörk képződött, az a gyógyulás szakaszában esik le.
 
Gyorsabb gyógyulás
A klinikai vizsgálatban* a résztvevők 65%-a szerint a szokásos kezeléshez képest a herpesz gyorsabban gyógyult a Compeed® herpesztapasszal.
 
*Klinikai vizsgálat 87 személy visszajelzése alapján, Bispebjerg kórház, Koppenhága, Dánia, 2004.
 
Forrás: Termékismertető